Pelle Miljoona United
Unitedin setti kumpuaa iloa, energiaa ja lukemattomien keikkojen tuomaa tiukkaa yhteissoittoa, sopivasti myös paatosta ja saarnamies-asennetta. Sellosalissa bändi paljastaa herkemmät kasvonsa esittäen Tumpin ja Pellen laajasta repertuaarista herkkupaloja puoliakustisesti. Väliajan jälkeen Pelle hyppää rumpujen taakse ja nupit väännetään kaakkoon, vanhat klassikot eivät jätä ketään kylmäksi: Olen kaunis, Juokse villi lapsi, Älä äiti itke, Tahdon rakastella... ja tietenkin Moottoritie
Dan Tepfer: Goldberg Variations / Variations
Jazz-pianisti Dan Tepfer lähestyy J. S. Bachin mestariteosta, joka on yksi klassisen musiikin kaanonin merkittävimpiä töitä, inspiroivana luovuuden lähteenä. Hän ripottelee Goldberg-tulkintojen sekaan omia improvisoituja variaatioitaan Bachin muunnelmista. Tepferin variaatioita leimaa pohdinta ja ilo maustettuna nykyaikaisilla dissonansseilla.

Ajankohtaista

RSS
  • Kotimaisen kantaaottavan hiphopin johtohahmo Paleface julkaisee 7. marraskuuta uuden levyn nimeltään Luova tuho, joka on hänen kolmas suomenkielinen sooloalbuminsa. Ennen levynjulkaisua Paleface vierailee 25. lokakuuta salikeikalla Sellosalissa.
  • Pop/soul-laulaja Jannan vahvaa tulkintaa kuullaan 11. lokakuuta Sellosalissa. Kesällä ilmestyneen uuden albumin suomenkielinen moderni pop-soundi avaa lahjakkaasta artistista uuden puolen: valtaisa radiosoitto ja yleisön vahva reagointi Jannan musiikkiin kertoo todellisesta läpimurrosta maamme tähtiesiintyjäkaartiin!
  • Juurimusiikin monitaituri Ninni Poijärven levynjulkaisu-/juhlakonserttia vietetään Sellosalissa 9. lokakuuta. Illan aikana Ninni esittää hiljattain julkaistun Tie-albuminsa kappaleita, ja konsertin toisella puoliskolla hän esiintyy oman Hoedown-yhtyeensä kanssa sekä kutsuu lavalle eturivin artistivieraita matkan varrelta!

Tapahtumat

RSS
  • Uusia löytöjä fagotille ja pianolle
  • Kiitelty kotimainen elokuva Korso kertoo Markuksesta (Mikko Neuvonen), joka haaveilee katukoristähteydestä New Yorkissa, vaikka todellisuudessa päivät kuluvat kavereiden kanssa pelaillen ja lähiössä lorvien. Tasainen arki saa käänteen, kun pikkusisko Heta (Iida Lampela) tuo yöksi kotiin uuden poikaystävänsä, kongolaistaustaisen Jojon (Richmond Ghansah).

    Esityksessä on paikalla tekijätiimin jäseniä ja he kertovat elokuvan taustoista ja kuvauksista.
  • Kaksi juhlivaa kuoroa, joista toiselle vuosiakin on kertynyt tuplasti. 25-vuotias Juvenalia-kuoro ja 50-vuotias Tampereen yliopiston laulajat myös konsertoivat tuplasti, Espoossa ja Tampereella. Tampereen yliopiston laulajia on syksystä 2010 johtanut Päivi Liimola ja Juvenalia-kuoroa sen perustamisesta lähtien Matti Järvinen.