Emma Salokoski
Sielukkaimpiin kotimaisiin naisartisteihin lukeutuva Emma Salokoski julkaisi elokuussa ensimmäisen sooloalbuminsa.
PianoEspoo: Kavalkadikonsertti – "Sibelius meets Boulez"
Säihkyvä piano-kavalkadi huipentaa festivaaliviikon. Konsertti venähtänee pianomusiikin aarteiden, yllätysnumeroiden ja upeiden artistien seurassa pitkälle iltaan.

Katso kaikki tapahtumat

Ajankohtaista

RSS
  • Kaksi kertaa Emma Gaalassa vuoden naissolistiksi palkittu Anna Puu lähtee levynjulkaisun myötä ympäri maan kattavalla kiertueelle, ja Anna juhlistaa uutta levyään konsertoimalla Sellosalissa 16. lokakuuta.
  • Liedeissä saa itse rakentaa tarinan, puvustuksen ja lavastuksen mielikuvituksessaan. Tulkintaa on mahdollista muuttaa hetkessä ja yhteistyö pianistin kanssa korostuu voimakkaasti. Maaginen hetki voi syntyä vain, jos molemmat ovat läsnä omana itsenään ja luovat oman tulkintansa elämänkokemuksiensa kautta. Se tekee mielestäni liedtyöskentelystä mielenkiintoista.
  • Pianisti Marita Viitasalo on lapsuudessa laulanut paljon, ja isä laittoi pienen tytön säestämään itse itseään jo alle kymmenvuotiaana. Niinpä kamarimusisointi laulajan kanssa on mieluisa ja luonnollinen tapa musisoida. Viitasalo esiintyy sopraano Tiina-Maija Koskelan kanssa ensimmäistä kertaa duona Sellosalissa sunnuntaina 11. lokakuuta.
  • Maamme arvostetuimpiin ja omaleimaisempiin taiteilijoihin lukeutuvan harmonikkavelho Kimmo Pohjosen kauan odotetun sooloalbumin 'Sensitive Skin' julkaisukonsertti kuullaan Sellosalissa 3. lokakuuta, ja konsertissa nähdään vierailijoina myös levyllä soittaneet Kimmon tyttäret Inka ja Saana.
  • Halme Prospekt on Hepa Halmeen sävellysten esittämiseen luotu kokoonpano, jonka uusimmalla levyllä avautuu aikaisempaa laaja-alaisempi ja tyylillisesti monipuolisempi musiikillinen spektri, missä melodiset teemat ja vapaa improvisaatio luovat elektroakustisen äänimaiseman ääriviivat. Yhtye juhlistaa lokakuussa julkaistavan Pajazzo-levynsä ilmestymistä esiintymällä yhdessä levylläkin vierailevan jouhikkomaestro Pekko Käpin kanssa Sellosalissa 7. lokakuuta.