Nuoruuden kuohuja ja aitoa kamarimusiikkia
Tapiola Sinfoniettan Taiteilijat lähikuvassa -kamarimusiikkisarjan konsertissa torstaina 29.1. kuullaan teoksia, jotka Schubert, Rahmaninov ja Karen Hatšaturjan ovat säveltäneet nuorina, noin 20-vuotiaina. Ohjelman on suunnitellut Tapiola Sinfoniettan viulisti Kati Rantamäki, ja hänen lisäkseen konsertissa esiintyvät sellisti Mikko Pitkäpaasi ja pianisti Sonja Fräki.
Joshua James (USA), Ninni Poijärvi & Mika Kuokkanen feat. Olli Haavisto
Kolme albumia julkaissut amerikkalainen laulaja-lauluntekijä Joshua James tunnetaan hyvin intiimistä laulutyylistään sekä voimakkaista teksteistään. Lahjakasta folk-laulajaa on usein verrattu muun muassa Bob Dylaniin, Neil Youngiin ja Ray LaMontagneen.

Illan avaa suomalaisen juurimusiikin tehokaksikko Ninni Poijärvi & Mika Kuokkanen yhdessä Olli Haaviston kanssa.

Ajankohtaista

RSS
 • JuuriJuhla-RotFest -kansanmusiikkifestivaali järjestetään 13. kerran 6.–11. huhtikuuta. Festivaalin pääesityspaikkana olevassa Sellosalissa esiintyy komea kaarti eturivin kiinnostavia kansanmusiikkiyhtyeitä: muun muassa Sväng tarjoilee maailmanluokan huuliharppuhurmiota sekä Esko Järvelä Epic Male Band energistä folkrockia.
 • Suomalaisen bluesin kiistaton kuningatar Erja Lyytinen aloittaa kevätkiertueensa 3. helmikuuta Sellosalista. Menestyksekästä kansainvälistä uraa tekevä bluesrock- ja slidekitaristi Lyytisen virtuoosimaisia taitoja on ylistetty aina ulkomaista mediaa myöten.
 • Kolme albumia julkaissut, intiimistä laulutyylistään ja voimakkaista teksteistään tunnettu amerikkalainen laulaja-lauluntekijä Joshua James esiintyy Sellosalissa 28. tammikuuta. Viime vuosien aikana nuori nebraskalainen laulaja on kerännyt palkittujen levyjensä kautta runsaasti julkisuutta ja hänen kappaleensa ovat tulleet myös Suomessa tunnetuksi muun muassa tv-sarjasta Sons of Anarchy.

Tapahtumat

RSS
 • Kati Rantamäki, viulu
  Mikko Pitkäpaasi, sello
  Sonja Fräki, piano

  Järkeä ja tunnetta aikansa parikymppisiltä säveltäjiltä.
 • Juicen kappaleet "Viidestoista yö, Marilyn ja Musta aurinko nousee" ovat yhtä kiinteä osa suomalaista mielenmaisemaa kuin rantasauna, koivukuja ja taskulämmin Kossu. Maamme eturivin artistit ja näyttelijä-laulajat esittävät Juicen tuttuja ja tuntemattomiakin kappaleita; lyriikka pääosassa.
 • Jytäjyrsijät on pitkän linjan lastenrock-bändi, joka soittaa vauhdikasta, oikeaa rokkia lapsille ja lapsenmielisille! Jytäjyrsijät ei opeta eikä kasvata, vaan nauraa lapsen mukana maailman kummallisuuksille.