Ligetin etydien iloista jekuttelua
Sellosalissa kuullaan 4. maaliskuuta harvinainen kokonaisuus, kun pianotaiteilija Anne Kauppi esittää kaikki György Ligetin 18 etydiä. Usein etydeistä poimitaan vain muutamia osaksi konsertin ohjelmaa.
GAIA – flamencotanssiteos ihmisistä ja maapallosta
GAIA-teos tuo näyttämölle tanssin, musiikin ja kuvataiteiden kautta erilaisia vuorovaikutussuhteita luonnonilmiöiden, ympäristön ja ihmisen välillä. Se etsii Gaiaa meistä itsestämme ja ihmistä itseään Gaiasta ja sen biosfäärin eri tasoilta.

Ajankohtaista

RSS
 • Tyylikäs bossa nova ja rakastetut jazzin ikivihreät kohtaavat Sellosalissa 11. maaliskuuta, kun kotimainen huipputrumpetisti Jukka Eskola saa rinnalleen häkellyttävän laulajataiturin, New Yorkissa asuvan Cyrille Aiméen.
 • Flamencotanssiteos GAIA nähdään toivottuna uusintaesityksenä Sellosalissa torstaina 5. maaliskuuta. GAIA tuo näyttämölle tanssin, elävän musiikin ja kuvataiteiden kautta erilaisia vuorovaikutussuhteita luonnonilmiöiden, ympäristön ja ihmisen välillä.
 • Saaga Ensemblen Kalevalan päivänä julkaistava toinen pitkäsoitto ’Kuullella’ sisältää yhdeksän uutta kappaletta, jotka ovat syntyneet tiiviissä yhteistyössä yhtyeen jäsenten kesken; inspiraatiota on haettu niin metsistä, pelloilta, kaupungin sykkeestä, ihmisyydestä kuin ihmissuhteistakin. Tämän vuoksi kappaleiden kansanomainen sävy on saanut uusia vivahteita ja mukaan on sekoittunut selvästi myös maailmanmusiikin ja popin aineksia.

Tapahtumat

RSS
 • Päivätanssit
  3.3.2015 klo 13.30
  Valtaisan suosion saavuttaneet päivätanssit jatkuvat keväällä Sellosalin lämpiössä jokaisen kuukauden ensimmäisenä tiistaina. Tanssijalan pistävät vipattamaan Pop & Jazz Konservatorion tanssiorkesterit.
 • Ligetin 18 Etydiä
  4.3.2015 klo 19.00
  Pianotaiteilija Anne Kauppi soittaa konsertissa György Ligetin kaikki 18 etydiä, joita esitetään ani harvoin konserttisaleissa. Rytmisesti ja tonaalisesti rohkeat etydit ovat uudemman pianokirjallisuuden tärkeimpiä teoksia ja nostavat säveltäjän musiikinhistorian kaikkein suurimpien joukkoon.
 • Tuore suomalais-italiainen jazzkvintetti Infinita julkaisi ensilevytyksensä ”Time Continuum” kesällä 2013. Musikaalisesti Infinita jatkaa siitä, mihin säveltäjä-pianisti Sid Hillen arvostettu edellinen yhtye Platypus Ensemble jäi: kauniita melodioita, vahvoja sävellyksiä, intensiivistä kuuntelua ja vuoropuhelua, kovaa swingiä sekä ilmaavaa aikakäsittelyä.