Huippumuusikot ensimmäistä kertaa samalla lavalla

21.11.2017 klo 9.51
2017-12-07_Seimiyo_640x360


Tunnelmallinen joulukonsertti tuo samalle lavalle ensimmäistä kertaa neljä maamme eturivin muusikkoa. Sellosalin konsertissa 7.12. kuullaan rakastetuimpia joulun sävelmiä sekä kansanlauluja taiteilijoiden omilla sovituksilla. Sävelmät saavat sävyjä niin jazz- kuin kansanmusiikistakin. Lauluja tulkitsee heleän kaunisääninen ja palkittu Johanna Iivanainen yhdessä harmonikkataiteilija Maria Kalaniemen, pianisti Timo Alakotilan ja kitaristi Mikko Iivanaisen kanssa.

JOHANNA IIVANAISEN raikkaan luonnollinen esiintyminen ja sävykäs tulkinta on saavuttanut suuren suosion yleisön keskuudessa. Hänen monipuolisuutensa laulajana on suorastaan hätkähdyttävä kattaen levytyksiä jazzin, accappellan, popin, dancen ja lastenmusiikin alueilta. Vuonna 2002 Johanna sai Louis Armstrong -palkinnon ja vuotta myöhemmin Sony Electronics Finland ja Suomen Jazzliitto myönsivät hänelle historian ensimmäisen Sony jazz -palkinnon. 

MIKKO IIVANAINEN on erottunut suomalaisen jazzin kentällä harmonisella syvyydellään sekä äänimaailman monipuolisuudellasan. Dynamiikan soitossaan lahjakkaasti hallitseva Iivanainen on vaikuttanut useissa maamme eturivin jazzyhtyeissä.

MARIA KALANIEMI on kansainvälisen huipputason muusikko ja lisäksi lahjakas, omaleimainen säveltäjä. Maria Kalaniemi on monista musiikkityyleistä oman ja hyvin persoonallisen ilmaisunsa kehittänyt taiteilija, joka on noussut yhdeksi kaikkein arvostetuimmista muusikoista maassamme. Kalaniemen luoma lyyrisen herkkä ja intensiivinen soittotyyli on saanut uskollisen kuulijakunnan eri puolilla maailmaa.

TIMO ALAKOTILA on maamme kysytyimpiä muusikoita. Hänen laaja sävellystuotantonsa koostuu konsertoista, runsaista sovituksista, musiikkinäytelmistä ja tanssiesityksistä. Sävellyksiä ovat esittäneet mm. BBC Concert Orchestra, Umo Jazz Orchestra, Tapiola Sinfonietta, Australian Chamber Orchestra. Hän on toiminut taiteellisena tuottajana, muusikkona, säveltäjänä ja sovittajana noin 200 levyllä.

To 7.12. klo 19
Seimiyö

Johanna Iivanainen, laulu
Maria Kalaniemi, harmonikka ja laulu
Mikko Iivanainen, kitara
Timo Alakotila, piano

Liput alkaen 16 € Lippupiste