Pianisti Alexander Melnikov Tapiola Sinfoniettassa - sooloja, kamarimusiikkia ja orkesteriteoksia

14.4.2017 klo 15.33

Pianisti Alexander Melnikov tunnetaan usein poikkeuksellisistakin ohjelmistovalinnoistaan. Tapiola Sinfoniettan konserteissa 21.4. ja 23.4. kuullaan kaksi Melnikovin suunnittelemaa kokonaisuutta: Moni-ilmeinen Mozart -konsertin ohjelmassa Espoon kulttuurikeskuksessa 21.4. on sooloteoksia pianolle, kamarimusiikkia Ensemble Schratin kanssa ja Mozartin pianokonsertto nro 20.

Sunnuntaina 23.4. Melnikov tunnelmoi Schubertin kamarimusiikin parissa Sellosalissa. Hänen lisäkseen konsertissa esiintyvät Sinfoniettan viulisti Janne Nisonen ja huilisti Hanna Juutilainen sekä baritoni Aarne Pelkonen, joka tunnetaan mm. Lappeenrannan laulukilpailujen ja Sibelius-laulukilpailun voittajana.

Moni-ilmeinen Mozart-konsertissa 21.4. klo 19 Espoon kulttuurikeskuksessa kuullaan Wolfgang Amadeus Mozartin Pianosonaatti nro 12, Kvintetto pianolle ja puhaltimille KV 452 ja ennakkotiedoista poiketen Pianokonsertto nro 20 d-molli.

Schubertin kamarimusiikkia -konsertin ohjelmassa 23.4. klo 15 Sellosalissa on useita yksinlauluja, jotka ovat olleet lähtökohtina Schubertin soitinteoksissa. Wanderer-fantasia pianolle perustuu yksinlauluun Wanderer. Huilulle ja pianolle sävellettyä muunnelmateosta Trockne Blumen innoitti samanniminen laulu. Lämpimän romanttinen Sei mir gegrüsst -laulu kuuluu puolestaan Schubertin rakastetuimpiin yksinlauluihin. Tätä laulua säveltäjä käytti Fantasiassa viululle ja pianolle C-duuri. Konsertti päättyy 19-säkeiseen Viola-kukkaisballadiin, kertomukseen lemmenkipeästä orvokista, joka lopulta kuolee hylättynä.

Alexander Melnikovin kiinnostus pianonsoiton historiallisesti tietoiseen lähestymistapaan heräsi jo hänen uransa alkuvaiheessa, ja se on kiinteä osa hänen taiteilijaprofiiliaan. Tämä on näkynyt myös hänen työskentelyssään Tapiola Sinfoniettan kanssa, jonka taiteellisena partnerina hän on ollut syksystä 2014 alkaen.


Su 23.4.2017 klo 15, Sellosali
Schubertin kamarimusiikkia

Alexander Melnikov
, piano
Aarne Pelkonen, baritoni
Janne Nisonen, viulu
Hanna Juutilainen, huilu

Franz Schubert:
Wanderer-fantasia
Fantasia viululle ja pianolle
Trockne Blumen huilulle ja pianolle
Liedejä: Sei mir gegrüsst, Der Wanderer, Trockne Blümen, Viola

Liput alk. 15/10 € Lippupiste