Sellosalin suosituissa iltapäiväkonserteissa kuullaan musiikkia Veikko Lavin kupleteista jouluisiin yksinlauluihin

5.9.2017 klo 19.55


Sellosalin suositut maksuttomat iltapäiväkonsertit jatkuvat syksyllä uusien mielenkiintoisten artistien parissa. Konserttisarjan aloittaa 12.9.  Mauri Lehtovirran ja Juha Mäntylän duo, joka ottaa käsittelyyn Veikko Lavin (1912–1996) monipuolisen tuotannon. Rakastetun kotimaisen laulaja-lauluntekijän elämänmakuisia tarinoita luvataan käydä läpi ”tunteella ja huumorilla”.

Lokakuun 10. päivä Sellosalissa vierailee Moskovan Konservatorion  viuluprofessori Sergei Kravchenko, joka konsertoi yhdessä espoolaispianistinsa Maija Weitzin kanssa. New Yorkin Carnegie Hallissa juuri esiintynyt Kravchenko soittaa romantiikan ajan viulumusiikin suosikkikappaleita, mm. Wieniawskin ja Saint-Saensin virtuoosinumeroita.

Marraskuussa keskiöön nostetaan sello. Diplomisellisti Magdalena Valkeus ja diplomipianisti Henni Isojunno tulkitsevat 16.11. iltapäiväkonsertissaan kansanmusiikkivaikutteista taidemusiikkia. Ohjelmassa on Schumannin, Piazzollan, Janacekin ja Saint-Saënsin teoksia sellolle ja pianolle.

Iltapäiväkonserttien sarja päättyy 12.12. jouluisiin tunnelmiin. Silloin teemana on  ”Le noël des oiseaux – Joulun satuja meiltä ja maailmalta”. Siinä palkittu mezzosopraano Maiju Vaahtoluoto esittää yhdessä pianisti Minttu Siitosen kanssa jouluisia yksinlauluja Suomesta ja muualta. Säveltäjäniminä mm. Cécile Chaminade ja Jean Sibelius.

Sellosalin iltapäiväkonsertit järjestetään lämpiössä ja ne alkavat aina klo 13.30. Konsertit kestävät 45 minuuttia (ei väliaikaa) ja niihin on vapaa pääsy.