Sointi Jazz Orchestra: Tiernapojat


Ons 20.12 kl. 19


Den 18 personer starka Sointi Jazz Orchestra rullar tillsammans med fyra ljusstarka sångsolister igång ett mångsidigt utbud av finländsk julmusik från det 200 år gamla stjärngossespelet Tiernapojat ända till moderna julsånger. Det utlovas ett förtjusande och prisat nyarrangemang av den traditionella Tiernapojat-tablån, där bekanta och stiliserade melodier färgas av komponerade orkestrala mellanspel och charmiga improvisationer. Efter pausen får vi njuta av färska arrangemang av klassiska julsånger som skapats för denna orkester och av ny julmusik.

Sointi Jazz Orchestra framför nya och inspirerande konserthelheter där musiken skräddarsytts för orkestern och framförandet är stilfullt och högsta klass. Det utlovas en hurtig och mångsidig konsertdukning och senast nu kommer julstämningen att höjas.

På scenen Sointi Jazz Orchestra med sin kapellmästare Rasmus Soini och sångarna Kalle Ruusukallio (Herodes), Lauri Mikkola (morianernas kung), Juuso Waris (knekten) och Minna Tuuliainen (Baltasar). Arrangemang av Tiernapojat: Siiri Partanen och Rasmus Soini.

Längd 2 h, inkl. paus
Biljetter från 20/16 € Lippupiste

Ingår i Kaikukortti
 

Ämne:
  • Musik, 
  • Kultur
Område:
  • Alberga