Emel Mathlouthi (TN): Everywhere We Looked Was Burning (SIIRTYY)

2020-09-17_Emel-Mathlouthi_640x360

To 17.9. klo 19 
(SIIRTYY)

Konsertti siirtyy koronavirustilanteen vuoksi. Uusi ajankohta ilmoitetaan pian.

Tunisialaissyntyinen laulaja-lauluntekijä Emel Mathlouthi on todellinen taiteilija. Hänen työnsä kiellettiin tämän synnyinmaassa vuosina 2008-2011, kun Mathlouthi nousi maailmanlaajuiseen kuuluisuuteen protestilaulullaan Kelmti Horra (”Minun sanani on vapaa”), josta tuli Tunisian vallankumouksen hymni.

Mathlouthin musiikki on silmiinpistävä kommentti nykypäivän yhteiskunnasta ja hänen äänensä on mykistävän vaikuttava. Nobelin rauhanpalkinnon konsertissa vuonna 2015 hänen esiintymisensä sai raikuvat suosionosoitukset.

Kolmannella albumillaan Everywhere We Looked Was Burning [Partisan Records], Mathlouthi päätti laulaa suurimman osan kappaleista englanniksi. Levy on luonnon ja musiikin symbioosi: Mathlouthi vietti tunteja metsän, tuulen, veden ja tulen äänien nauhoittamisessa. Studiossa hän sovitti tämän maallisen kuoron kotitekoisilla synteillä, koskettimilla ja lyömäsoittimilla. Chris Tabron (Beyoncé, Nicki Minaj, The Strokes) ja Marta Salogni (Björk, M.I.A., Liars) vastaavat loppumiksauksesta.

"Kuunnellessasi levyn kappaleita toivon, että tunnet olosi vahvaksi ja toiveikkaaksi, mutta haluan sinun olevan tietoinen siitä, ja universaalisista panoksista", Mathlouthi kommentoi tuoretta musiikkiaan. ”Käymme läpi vaikeita aikoja. Olemme kuitenkin kaikki tässä, taistellaan yhdessä. Kohdataan pimeys ja tehdään se sitten kirkkaammaksi, yhdistämällä se takaisin luontoon ja sisäiseen totuuteemme.”

Mathlouthin edellinen albumi Ensen (Human) nauhoitettiin seitsemässä maassa; ensimmäinen single, "Ensen Dhaif" (Human, Helpless Human), nimitettiin Pitchforkin "parhaaksi uudeksi kappaleeksi" helmikuussa 2016. Levy on tuotettu yhdessä Valgeir Sigurðssonin (Sigur Ros) ja Johannes Berglundin (The Knife, Shout Out Louds, Ane Brun) kanssa.

Emel Mathlouthi on esiintynyt yli 40 maassa ja monella maailman merkittävimmistä musiikkifestivaaleista. Nykyään pääosin Ranskassa asuva Mathlouthi saapuu Sellosaliin konsertoimaan Tanskasta ja hän esiintyy nyt ensimmäistä kertaa Suomessa.

- "Emel Mathlouthi on 2000-luvun muutoksen katalyytti" (NPR)

Kesto 1 h 15 min

Liput 27,50 € / 20 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi
30 € ovelta

www.emelmathlouthi.com
https://www.facebook.com/E.Mathlouthi/ 

 

Aihealue:
  • Musiikki, 
  • Kulttuuri
Alue:
  • Leppävaara