From the Grammar of Dreams

2018-12-12_Grammar of Dreams_640x360

Ke 12.12. klo 19

Poikkitaiteellinen konsertti tuo yhtyeen kolme ansioitunutta taitelijaa: Saariahon vokaalimusiikin tulkkina tunnetuksi tullut Sopraano Pia Freundin, kamarimuusikko ja maamme kansainvälisesti menestyneimmän jousikvartetin Meta4:n jäsen Minna Pensolan, sekä tähtitanssija Minna Tervamäen.

Illan avaavassa Kaija Saariahon ”From the Grammar of Dreams” -teoksessa käytettävät sanoitukset ovat poimittuja Sylvia Plathin teoksista. Kerronta on vahvaa ja käsittelee niin elämää kuin kuolemaa, pakenemista hulluuteen sekä itsetuhoisuuteen ja sitä vastaan taistelemista. Tästä huolimatta teoksen loppukaneetissa kivulias painajainen päättyy päivänvaloon ja elämään.

Saariahon toinen teos “Lonh” puolestaan kertoo ihmisyyden ikiaikaisista perusteemoista; rakkaudesta, kuolemasta, lähtemisestä, kaipaamisesta. Virallisesti teos seuraa löysästi runomittaa ja on näin ollen jaettu yhdeksään osaan. Elektronisessa osassa, tekstin voi kuulla kolmella kielellä: oksitaani (provensaali), ranska ja englanti.

Kokonaisuuden täydentää muun muassa Arvo Pärtin ”Es sang vor langen Jahren”.

Illan teokset ovat voimakkaita sekä tunnelmaltaan, että sisällöltään. Ne vaikuttivat suoraan tunteisiini ja teokset lähtivät syntymään kuin itsestään. Erityistä on se, että Pian ja minun ideat olivat usein aivan yhteneväisiä, vaikka emme olleet vielä edes kertoneet niistä toisillemme”. – Minna Tervamäki
 

Liput alk. 25 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi
Kesto 2h, sis. väliajan

Lavalla:
Pia Freund sopraano
Minna Tervamäki tanssija, koreografi
Minna Pensola, viulu 

Ohjelma:

Kaija Saariaho (Sylvia Plath): Unien kieliopista (From The Grammar Of Dreams) 

- väliaika -

J.S. Bach: Preludi (Sooloviulupartitasta E-duuri, BWV 1006)

Arthur Honegger: Allegretto grazioso (sonaatista sooloviululle)

Arvo Pärt (Clemens v. Brentano): ”Es sang vor langen Jahren”

Rodion Shchedrin: Balalaika

Improvisaatio 

Arthur Honegger: Largo (sonaatista sooloviululle)

Kaija Saariaho (Jaufre Rudell): Lonh sopraanolle ja elektroniikalle 
 

Aihealue:
  • Musiikki, 
  • Kulttuuri
Alue:
  • Leppävaara