Hoedown feat. Jukka Gustavson, Maria Hänninen, Tero Pulkkinen: Ilta The Bandille

Hoedown 13.2.2020

Pe 4.9. klo 19 (LOPPUUNVARATTU)

Asiakkaiden turvallisuus on Sellosalissa etusijalla. Rajaamme katsojamäärän toistaiseksi normaalia pienemmäksi, jotta turvavälit toteutuvat, ja huolehdimme hygieniasta tehostetusti. Saman seurueen jäsenet voivat halutessaan istua vierekkäin. Tapahtumat järjestetään numeroimattomalla katsomolla. Salihenkilökunta opastaa yleisöä paikan päällä.

*

Hoedown kunnioittaa vierailevien muusikkoystäviensä kanssa vuonna 2012 menehtynyttä, The Band -yhtyeen legendaarista rumpali-laulaja Levon Helmiä. Jos Arkansasissa syntynyt Levon eläisi vielä, olisi hän täyttänyt 26.5.2020 80 vuotta, joten musiikilliset synttärijuhlat ovat paikallaan!                                                                      

The Band oli 60-70 -luvuilla ympäri maailmaa, mutta etenkin Amerikassa, todella suosittu. The Bandin yhteistyö Bob Dylanin kanssa nosti heidät popmusiikin keskiöön ja yhtyeen siirryttyä tekemään omaa musiikkiaan, kappaleet kuten The Weight, The Night They Drove Old Dixie Down, Up on Cripple Creek, Rag Mama Rag, Ophelia nostivat heidät rockmusiikin suurten joukkoon.                                                      

Levon Helmiä monet pitävät maailman parhaana rumpalina, mutta hänen juureva laulutyylinsä sekä karismansa johdattivat hänet myös Grammy-palkituksi sooloartistiksi sekä jopa pariin elokuvaan näyttelijäksi. Hoedownin Mika ja Olli sekä Eero Raittinen tutustuivat Levoniin henkilökohtaisesti 2007 äänitysreissulla Levon Helm Studiolla, jossa myös esiintyivät Levonin legendaarisessa Midnight Ramble -konsertissa. Mika ja Olli päätyivät studioille vuosien varrella myöhemminkin äänityksiin ja myös esiintymään Midnight Ramblessa. Sellosalin omaan Midnight Rambleen Hoedownin vieraiksi saapuvat The Bandin musiikintuntijoiden ja tulkitsijoiden hurja troikka: Eero Raittinen, Jukka Gustavson ja Tero Pulkkinen!

Hoedown:
Mika Kuokkanen (laulu, kitara, piano), Jere Ijäs (laulu, kitara, piano), Olli Haavisto (pedal steel- ja lap steelkitara, dobro), Jarmo Nikku (kielisoittimet), Masa Maijanen (basso), Topi Kurki (rummut)

Vierailijat:
Jukka Gustavson (laulu ja urut), Maria Hännien (laulu), Tero Pulkkinen (kielisoittimet, haitari, piano, laulu)

Kesto 1 h 30 min, ei väliaikaa

Liput alkaen 28/25 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi
 

Aihealue:
  • Musiikki, 
  • Kulttuuri
Alue:
  • Leppävaara