Iiro Rantala: My Finnish Calendar

2020-09-11_Iiro-Rantala

Pe 11.9. klo 19
 
Huomioittehan, että Sellosalin katsomokapasiteettia on rajattu. Tapahtuma järjestetään normaalia pienemmällä asiakasmäärällä. Saman seurueen jäsenet voivat halutessaan istua vierekkäin. Salihenkilökunta opastaa yleisöä paikan päällä.

*
 
Suomen merkittävin jazz-pianisti ja -säveltäjä Iiro Rantala luotsasi lähes 20 vuotta Trio Töykeät -yhtyettä, kunnes loi lukuisten projektiensa ohessa myös kansainvälisesti menestyksekkään soolouran. 
“Iiro Rantalan esityksessä yhdistyvät hienostunut pianotyöskentely, ennen kuulemattomat musiikilliset ideat, äly, tunne ja ennen kaikkea huumori”-FAZ 
 
“Iiro Rantala on luonnonlahjakkuus koskettimissa” -Jazzthing 
 
“Iiro Rantala on taiteilija, joka palvelee työvälinettään virtuoosimaisesti. Hän käyttää tulkinnoissaan käsiensä kaikkia voimia saaden esityksen kuitenkin näyttämään äärimmäisen keveältä” -Fono Forum
 
Heittäytyvä, nerokas ja kunnianhimoinen jazzin edistäjä on aina ylittänyt genrerajat naureskellen, niin nytkin uudessa esityksessään My Finnish Calendar, joka julkaistiin ACT-levymerkin alla elokuussa 2019:
 
My Finnish Calendar on Iiro Rantalan säveltämä vuoden mittainen sääkatsaus ankaran ilmaston maasta.
 
Uusiin sävellyksiinsä Iiro Rantala on saanut tällä kertaa innoituksensa Vivaldin tavoin vuodenajoista, joita Suomessa on tyypillisesti ainakin neljä. Rantala soittaa esityksessä suomalaisen kalenterivuoden, kaikki 12 kuukautta, läpi. 12 erilaiseen kappaleeseen sisältyy myös suomalaisten mielentila, joka liittyy läheisesti vallitsevaan säätilaan, ja joka melkein aina on pettymys.  
 
Kesto 1 h 30 min, ei väliaikaa
 
Liput 28 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi
Ovelta 30 € 

 

Aihealue:
  • Musiikki, 
  • Kulttuuri
Alue:
  • Leppävaara