JuuriJuhla – RotFest: Juurakko, Kimmo Pohjonen UZone LIVESTREAM

Kimmo Pohjonen

 

JuuriJuhla-RotFest -kansanmusiikkifestivaalin 2021 konsertit nähdään koronavirustilanteen vuoksi virtuaalisena! Mikäli olet ostanut lipun mihin tahansa Juurijuhlan Sellosalin salikonserttiin ja olet antanut lipunoston yhteydessä sähköpostiosoitteesi, saat lipullasi katseluoikeuden kaikkiin Juurijuhlan livestriimeihin. Lippurahojen palautusta voi myös hakea 28.3.2021 mennessä osoitteessa https://web.lippu.fi/palautus.

***

La 10.4.2021 klo 18

JuuriJuhla-RotFest -kansanmusiikkifestivaalin 2021 päätöskonsertti!

10-vuotias juurimusiikkia ja tarinankerrontaa yhdistelevä Juurakko risteyttää suomenkielisen blueslaulannan ja perinteisen kotimaisen soittimiston railakkaalla skiffle-asenteella. Yhtye ylittää musiikin tyylirajat riemukkaasti eikä kaihda eriskummallisiakaan tarinoita. Juurakko on juurilla ja mullassa kyynärpäitä myöten.

Laura Kaartinen: laulu, matkaharmoni, lyömäsoittimet
Minsku Tammela: laulu, jouhikko, kampa, munniharppu, lyömäsoittimet
Anna Wiksten: laulu, plankku, lyömäsoittimet
Eija Kankaanranta: kanteleet
Kaisa Saarikorpi: laulu, sikarilaatikkosoittimet, kitarat, lyömäsoittimet

Kimmo Pohjonen UZone päättää tämän vuoden JuuriJuhla-RotFestin! Haitarin äänen muokkaaminen, ja siten uusien värien hakeminen, on ollut tärkeä lähde Kimmo Pohjoselle sekä säveltämisessä että soittamisessa viimeiset 30 vuotta.

Nyt hän halusi tuoda haitaria esille yhä elektronisempana koneena, joka tuottaa tekstuuria, rytmiä ja äänimassoja, kontrolloi syntikoita ja efektejä, sekä liikuttaa ääntä myös tilassa. Harmonikka tuottaa useita kerroksia, melodiaa, harmoniaa ja rytmiikkaa live-soittona samanaikaisesti. Kaikki äänen kerrokset syntyvät reaaliaikaisella soittamisella, tässä ja nyt.

Tämän prosessin aikana syntyi myös ajatus, että hän voisi soittamallaan kontrolloida visuaalisuutta. Harmonikan sielu, palje, sekä soittimen koskettimet ohjaavat äänen lisäksi kuvaa ja valoja. Soittajana hän kommunikoi visuaalisuuden kanssa, ja musiikkia tehdessä syntyy kuvakerrostumia.

Musiikin sävellys ja esitys: Kimmo Pohjonen
Äänisuunnittelu: Tuomas Norvio
Visuaalinen suunnittelu: Mikko Linnavuori

Konsertin kesto n. 2 h (sis. väliaika)

Livestream-lippu 10 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi 

www.juurijuhla.fi
www.juurakkoband.fi
kimmopohjonen.com
 

Aihealue:
  • Musiikki, 
  • Kulttuuri
Alue:
  • Leppävaara