Sellosalin iltapäiväkonserteissa soivat rakkauden, kaihon ja tangon sävelet

16.1.2018 klo 13.00
2018-01-16_Ip_kons_mammantytöt portaat_640x360


Suosituissa lämpiökonserteissa kuullaan kevään mittaan kansanmusiikkiduoa, klassista kitaraa, liedmusiikkia sekä kansainvälistä jazzia. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Kevätkauden ensimmäisessä iltapäiväkonsertissa 16.1. Sellosalin lämpiössä nähdään folk-duo mammantytöt!, jonka debyyttialbumi ”Glitter & trad.” julkaistiin marraskuussa 2017. Vilma Jääskeläisen ja Laura Petäjän vahva duosoitto, puhdas stemmavihellys ja täydellisesti yhteen kietoutuvat lauluäänet tarjoavat kuulijoille rouheaa, riipaisevaa ja humoristista musiikkia.

13.2. kietoudutaan rakkauden säveliin, kun Satu Strömberg (laulu ja viulu) ja Charlotte Kivistö (piano) tarjoilevat klassisen ja kevyen musiikin helmiä Kaikella rakkaudella -konsertissaan. Ohjelmisto on koottu monista suosikkisävelmistä aina Munkkiniemen kreivin Romanssista Sound of Musicin ja My Fair Ladyn säveliin.

Maaliskuussa 20.3. lämpiössä kuullaan espoolaislähtöistä Otto Tolosta, joka on yksi sukupolvensa aktiivisimpia ja monipuolisimpia klassisia kitaristeja. Tolonen soittaa materiaalia uusimmalta levyltään, jonka säveltäjänimiä ovat muun muassa Astor Piazzolla ja Ariel Ramirez.

Huhtikuun iltapäiväkonsertissa 3.4. lavalle nousee Duo Kaiho, joka esittää tunnettuja suomalaisia iskelmiä ja laulelmia uusina, tunnelmallisina sovituksina. Duo Kaihon muodostavat Kaija Kärkinen (laulu) ja Antti Korhonen (kitara ja laulu).

Tiistaina 8.5. lavan valtaavat sopraano Hanna Lammi, klarinetisti Anni Björk ja pianisti Kirsi Aittola. ”Kun seison korkeimmalla vuorella” -konsertissa on luvassa musiikkia Franz Schubertilta ja Louis Spohrilta. Toukokuun toisessa iltapäiväkonsertissa 29.5. kuullaan Suomeen asettuneista kansainvälisisistä jazzmuusikoista koostuvan Foreign Friends -yhtyeen tulkintoja tutuista suomalaisista kappaleista, kuten Niin minä neitonen ja Suvivirsi.

Kesäkuun ensimmäisessä iltapäiväkonsertissa 12.6. Sellosalin lämpiö täyttyy tangon sävelistä. Sami Pirttilahden (bandoneon) ja Ville Westergårdin muodostama (piano) Tango del Norte on eteläamerikkalaiseen tangomusiikkiin erikoistunut yhtye, joka soittaa omia sovituksiaan vahvasti perinteitä kunnioittaen. Kevään iltapäiväkonsertit huipentuvat 19.6 Heta Keskinarkauksen & Leissin konserttiin, jossa kuullaan kaksikon haaveellisia, folkista ja vaihtoehtopopista ammentavia kappaleita.

Sellosalin iltapäiväkonsertit alkavat klo 13.30 ja ne kestävät 45 min (ei väliaikaa). Niihin on vapaa pääsy ja Sellosalin kahvio on avoinna konserttien ajan.