Sellosalin kevätkauden 2021 ohjelmistossa paljon kotimaisia kärkinimiä

15.1.2021 klo 10.50

Sellosalin kevätkauden monipuolista ohjelmistoa on rakennettu meneillään olevasta poikkeustilanteesta huolimatta. Esittelemme ylpeinä kevätkauden värikkään kattauksen ja toivotamme yleisön tervetulleeksi turvallisten yhteisten elämysten äärelle pandemiatilanteen helpottaessa. 

Sellosalissa nähdään tänä keväänä jälleen vahva kotimaisten kärkinimien kaarti, kun lavalle nousevat Mariska, Dave Lindholm Lights, Samuli Putro, Ida Paul & Kalle Lindroth, Pauli Hanhiniemen Retkue, Irina ja monta muuta suomalaisen musiikkikentän ajankohtaista nimeä. Jazzin ja progerockin monipuolisista aineksista koostuu edesmenneen legendan Pekka Pohjolan rikas sävelmaailma, jota kuullaan Music of Pekka Pohjola -illassa. Huhtikuinen April Jazz -festivaali tuo Sellosaliin big bandien parhaimmiston, Espoo Big Bandin ja UMO Helsinki Jazz Orchestran. Jazzista nautitaan myös Aili Ikosen sekä Timo Lassyn & Teppo Mäkysen konserteissa. 

Klassista ja nykymusiikkia tarjoaa Tapiola Sinfonietta, jonka Hetkiä-konserttisarja jatkuu tutusti Sellosalin sunnuntai-iltapäivissä. Myös oopperan ystäville on jälleen herkkupaloja luvassa, kun Musiikkiopisto Juvenalian tuotantona esitetään uusi tulkinta W. A. Mozartin Tituksen lempeys -oopperasta, ohjaajanaan tunnustettu osaaja Ville Saukkonen.

Maailmanmusiikin ja kansanmusiikin ystäviä hemmotellaan levynjulkaisukeikoilla: uusia albumejaan juhlistavat palkittu huuliharppukvartetti Sväng ja afrobeatin ilosanomaa suomalais-beniniläiseen tapaan jo vuosikymmenen ajan tarjoillut Helsinki-Cotonou Ensemble. Kansanmusiikkifestivaali JuuriJuhla–RotFest tuo Sellosaliin maistiaisia niin kotimaasta kuin naapurimaiden kulttuureista.

QueQueQue on Sellosalin uusi vaihtoehtomusiikin ja cross-over-taiteiden maailmassa seikkaileva esityssarja. Poikkitaiteellisella klubilla nähdään yllättäviä taiteenlajien kohtaamisia pitkin kevättä: lavalle nousevat muun muassa harmonikkataiteilija Johanna Juhola, jonka visualisoidussa konsertissa harmonikansoittoon yhtyvät kankaille videoina projisoidut mielikuvitusystävät sekä nykysirkustaiteilija Hanna Moisala, jonka WireDo-sooloesityksessä yhdistyvät nuorallatanssi sekä japanilainen Shibari-sidontataide.

Arki-iltapäivissä koetaan tuttuun tapaan maksuttomia taide-elämyksiä kuukausittaisten iltapäiväelokuvien sekä lämpiössä järjestettävien iltapäiväkonserttien muodossa. Myös suosittuja päivätansseja jatketaan koronatilanteen niin salliessa.

Komedian taikamaailmaan vievät hurmaavat lavapersoonat Ria Kataja ja Minna Kivelä, joiden ensi-ilta Tuula ja Pirkko ”Meil on aina Toro” on kunnianosoitus elämänilolle, hupsuudelle ja ihmisyydelle. Suomen näyttelijätaivaan kiintotähtien Ville Virtasen ja Minttu Mustakallion sekä muusikko Samuli Laihon yhteinen ilta Minttu sekä Ville on improvisaation juhlaa: yleisöltä saaduista aiheista syntyy sketsejä, tanssia ja tarinoita. Tanssin taiturien matkassa ollaan tv:stä tuttujen huippuosaajien Tanssien Tähtiin -showssa, josta ei pukuloistoa ja vauhtia puutu. Vappuviikonloppua juhlistamme Stella Polaris -ryhmän impromusikaalin sekä Shirley Sparksin ja Antti Sarpila Swing Bandin seurassa.

Lapset ja nuoret ovat meille tärkeä ja rakas yleisö. Upea Red Nose Company tuo näyttämölle uuden musikaalikomediansa Frankenstein, TikTokista tuttu Sari Aalto tarjoaa vatsastapuhumisen magiaa omassa ainutlaatuisessa showssaan, ja lastenmusiikin ajankohtaisista suosikeista nähdään muun muassa Pomppulinnan kreivi.

Tutustu Sellosalin koko kevään ohjelmistoon. Lipunmyynti ennakkoon Lippupisteestä ellei toisin mainita. Ohjelmistoon on luvassa vielä täydennystä, joten kannattaa käydä usein verkkosivuillamme tutustumassa tarjontaan.


https://www.facebook.com/Sellosali/

https://www.instagram.com/sellosali/

https://twitter.com/Sellosali

Sellosali noudattaa ajankohtaisia viranomaismääräyksiä turvallisuuden takaamiseksi koronapandemian aikana. Tutustu turvallisuustoimenpiteisiimme, joita päivitetään tarvittaessa.


Aihealue:
  • Esitys- ja harjoitustilat, 
  • Musiikki, 
  • Teatteri, 
  • Kulttuuri, 
  • Elokuva
Alue:
  • Leppävaara