TALVI IVLAT tuo äänen, valon ja värin Sellosalin piha-alueelle helmikuun viimeisellä viikolla

19.2.2021 klo 15.57

Talvi ivlat -installaatio on osa talvilomaviikon Kaupunkigalleria-kokonaisuutta, joka tuo elämyksiä Espoon kaupungin kulttuuritalojen pihoille.


Talvilomaviikolla Sellosalin edustalla sijaitseva Soittoniekanaukio ja sen laitojen suuret ikkunat heräävät eloon. Aukion täyttävä installaatio TALVI IVLAT tuo talviseen helmikuuhun väriä, liikettä ja ääntä. Sellosali toteuttaa aukiolle monitasoisen teoksen osana Espoon kaupungin tapahtuma- ja kulttuuripalvelujen Kaupunkigalleria-kokonaisuutta, yhteistyökumppaneinaan Sellon kirjasto ja Musiikkiopisto Juvenalia. Valotaiteen, äänitaiteen ja liikkuvien hahmojen muodostama installaatio koostuu useasta osasta: mukana on Sellosalin aulan, kirjaston sekä Juvenalian ikkunoita, joissa katsojan mielikuvitusta ruokkivat niin suuret kankaat, kirjaston poistokirjat kuin liikkuvat, mekaaniset muusikkohahmot. Kaikkea tätä tarkkailevat ivlat, satuhahmot ja ”kulttuurin hyvät henget”, joita voi löytää Ida Tommisen kuvittamina aukion laidoilta.

”Valo-ääni-installaatio syntyy suureen tarpeeseen. Talomme ovat kiinni, mutta osaaminen ja tekemisen palo ei katoa mihinkään. Se taide ja kulttuuri, jota emme sisällä saa tehdä, tulee ulos: se ilmestyy kuvina ja valoina ikkunoihin sekä ääninä ulos aukiolle. Kuten TALVI IVLAT -nimikin kertoo, kokonaisuutta voi katsoa monesta eri suunnasta, samoin kuin koronan tuomaa poikkeustilannettakin. Toivottavasti TALVI IVLAT herättää katsojassa iloa, ehkä myös kummastusta ja hämmästystä – jokainen voi nähdä ikkunoissa sen mitä itse haluaa”, kertoo taiteellisesta suunnittelusta vastaava Nina Sivén, Sellosalin valosuunnittelija.

Sellosalin tuotantopäällikkö Henna Salo kiittää talon omien ammattilaisten muodostamaa, luovaa ja moniosaavaa työryhmää: ”Koulujen talviloma on tänä vuonna erilainen kuin ennen. Koululaiset viettävät tavallista enemmän aikaa tutuissa ympyröissä ja perheet lomailevat kotosalla. Sellosalilaisissa on valtavasti luovuutta ja osaamista, jolla haluamme piristää talvisen viikon viettoa yhdessä sisartalojemme kanssa. Toivotamme kaikenikäiset kulttuurinnälkäiset katsojat lämpimästi tervetulleiksi, turvavälein.”

Tapahtuma- ja kulttuuripalvelujen tarjoamaan talviloman elämyskokonaisuuteen on mahdollista tutustua turvallisesti, omaan tahtiin ja itselle sopivana aikana. Sellosalin toteuttama Soittoniekanaukion installaatio avautuu maanantaina 22. helmikuuta ja on koettavissa viikon ajan aamuyhdeksästä iltamyöhään.


Installaatio on nähtävillä: ma 22.2.–su 28.2.2021 klo 9–22
osoitteessa: Soittoniekanaukio 1, Leppävaara

Työryhmä: 
Taiteellinen suunnittelu ja toteutus: Nina Sivén
Äänisuunnittelu: Tarmo Pesonen
Tekninen suunnittelu ja toteutus: Tuomas Ånäs
Kuvitustyöt: Ida Tomminen

Yhteistyössä:
Sellosali / Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut
Sellon kirjasto
Musiikkiopisto Juvenalia
Kauppakeskus Sello
 


Aihealue:
  • Kulttuuri
Alue:
  • Leppävaara