Tuomo & Markus

2020-11-18_Tuomo-Markus_640x360

Ke 18.11. klo 19

Huomioittehan, että Sellosalin katsomokapasiteettia on rajattu. Tapahtuma järjestetään normaalia pienemmällä asiakasmäärällä. Saman seurueen jäsenet voivat halutessaan istua vierekkäin. Salihenkilökunta opastaa yleisöä paikan päällä.

*

Tuomo Prättälän ja Markus Nordenstrengin muodostaman voimaduon musiikkia on kuvailtu termeillä kuten Nordic Americana ja neo folk, josta on kuultavissa vaikutteita jazzista, soulista sekä progesta.

He työstävät parhaillaan toista albumiaan, jota on äänitetty niin Jonathan Wilsonin studiolla Los Angelesissa kuin myös Marc Ribotin kera Helsingin Kalasatamassa.

Heidän esikoislevynsä, vuonna 2016 ilmestynyt "Dead Circles", keräsi ilmestymisensä aikoihin viiden tähdenarvioita aina Helsingin Sanomia ja Rumbaa myöten.  Pitkäsoitto julkaistiin syksyllä 2017 myös Pohjois-Amerikassa.

Esiintymislavoilla kaksikosta kasvaa komea livekokoonpano, jonka keikoilla vierailee säännöllisesti helsinkiläinen trumpettivirtuoosi Verneri Pohjola. Tuomon ja Markuksen vakiosäestäjinä toimivat basisti Jere Ijäs, steel-kitaristi Miikka Paatelainen sekä lyömäsoittaja / pasunisti Juho Viljanen.

Viime vuosien aikana yhtyettä on nähty keikoilla ympäri maailmaa, mm. useampaan otteeseen arvostetussa South by Southwestissä, vaihtoehtorock-suuruus Wilcon Yhdysvaltain kiertueella sekä lukuisilla eri festivaaleilla aina kotimaamme Flowsta Pohjois-Amerikan isoihin jazz-tapahtumiin.

Kesto 1 h 15 min

Liput 20 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi

https://www.facebook.com/tuomomarkus
 

Aihealue:
  • Musiikki, 
  • Kulttuuri
Alue:
  • Leppävaara