Urban Espoo: Frigg

Frigg

Ke 6.10. klo 14 - ti 19.10.2021

Frigg on valloittanut maailmaa vahvasti pohjoismaiseen pelimannimusiikkiin nojaavalla länsimaisten kansanmusiikkityylien fuusiolla, jota kuvaamaan maailmanmusiikkimedia on kehittänyt termin nordgrass viitaten yhtyeen bluegrass-vaikutteisiin. Neljän viulun, kielisoitinten ja kontrabasson huippuunsa hiottu yhteissoitto ryyditettynä pirskahtelevalla ja humoristisella live-energialla on tehnyt vaikutuksen kuulijoihin ympäri maailmaa.

Alunperin suomalais-norjalaisena aloittanut yhtye on vuosien saatossa muuttunut kokonaan suomalaiseksi, mutta pohjoismaiset piirteet ovat edelleen vahvat. Frigg on julkaissut olemassaolonsa aikana kymmenen levyä, jotka ovat kahmineet lukuisia tunnustuksia ja saavuttaneet laajaa kansainvälistä huomiota. Viimeisin albumi FriXX julkaistiin maaliskuussa 2020. Samalla juhlistettiin yhtyeen 20-vuotista tarinaa. Riemukkaan positiivisen energian levittämisestä tunnettu ryhmä ei osoita minkäänlaisia väsymisen merkkejä.

Friggin esiintyminen tallennettiin Sellosalissa tammikuussa 2021 ja esitettiin CCM Live -festivaalilla 27.2. Kyseessä oli Friggiä UK:ssa edustavan CCM Live -agentuurin oma striimifestivaali, jolla esiintyi viikonlopun aikana 9 bändiä ja jota seurasi yli 3000 hengen yleisö ympäri maailmaa.

Kokoonpano:

Alina Järvelä, viulu
Esko Järvelä, viulu
Tommi Asplund, viulu
Tero Hyväluoma, viulu
Petri Prauda, mandoliini, säkkipillit ja cittern
Anssi Salminen, kitara
Juho Kivivuori, basso

Tallenne on katsottavissa maksutta keskiviikosta 6.10. klo 14 alkaen tiistaihin 19.10. saakka osoitteessa urbanespoo.fi/lava.

Tuotanto:

Ville Malja, ohjaaja
Aki Huttunen, kuvaaja, leikkaaja
Julia Palmiola, tuottaja
Olli Vainikka, kameramies
Juuso Kenttälä, kameramies
Vesa Laasanen, miksaaja, masteroija
 

Aihealue:
  • Musiikki, 
  • Kulttuuri
Kohderyhmä:
  • Seniorit
Alue:
  • Leppävaara