Seimiyö – Johanna ja Mikko Iivanainen, Maria Kalaniemi och Timo Alakotila

2018-12-19_Seimiyö_640x360

Ons 19.12 kl. 19

JuuriJuhla–RotFests stämningsfulla julkonsert för samman två toppduor som består av några av vårt lands främsta musiker. Till konsertprogrammet har det valts ut julsånger som ligger konstnärerna nära om hjärtat och som i konstnärernas egna arrangemang har fått nya, fräscha nyanser.

Melodierna antar nyanser såväl av jazz som av folkmusik, och också egna instrumentalverk ingår. Sångerna tolkas av Johanna Iivanainen med sin klara och vackra röst. Hon ackompanjeras av dragspelsartisten Maria Kalaniemi, gitarristen Mikko Iivanainen och pianisten Timo Alakotila.

Vid konserten som är en del av turnén som fått sitt namn efter Tommy Tabermans dikt släpps också konstnärernas första gemensamma album. Den rörande konserthelheten för tankarna bort från vardagsbestyr och skänker varje åhörare julefrid.

Johanna Iivanainens fräscha och naturliga framträdande och nyansrika tolkning har nått en stor popularitet i vårt land. Hennes mångsidighet som sångare är närmast omskakande och täcker inspelningar av jazz, a cappella, pop, dance och barnmusik. År 2002 fick Johanna Louis Armstrong-priset och ett år senare beviljade Sony Electronics Finland och Suomen Jazzliitto henne det första Sony jazz-priset.

Mikko Iivanainen har urskilt sig på det finska jazzfältet med sin harmoniska djuphet och mångsidiga sound. Iivanainen, som begåvat kontrollerar dynamiken i sitt spelande, har verkat i flera av vårt lands främsta jazzgrupper.

Maria Kalaniemi är en musiker på internationell toppnivå och dessutom en begåvad och unik tonsättare. Maria Kalaniemis mycket personliga uttryck är en blandning av många musikstilar. Konstnären har blivit en av vårt lands mest uppskattade musiker. Den lyriskt känsliga och intensiva spelningsstilen som Kalaniemi skapat har fått en hängiven lyssnarskara världen över.

Timo Alakotila är en av vårt lands mest efterfrågade musiker. Hans omfattande tonsättningsproduktion består av konserter, rikliga arrangemang, musikteater och dansuppvisningar. Tonsättningarna har uppförts bland annat av BBC Concert Orchestra, Umo Jazz Orchestra, Tapiola Sinfonietta och Australian Chamber Orchestra. Alakotila har fungerat som konstnärlig producent, musiker, tonsättare och arrangör för omkring 200 skivor.

Längd 1 h 10 min, ingen paus
Biljetter från 16 € + expeditionsavgift, Lippupiste. Vid dörren 18 € + expeditionsavgift
Kaikukortti-evenemang

www.johannaiivanainen.com
www.mikkoiivanainen.com
www.mariakalaniemi.com
www.timoalakotila.com

www.juurijuhla.fi
 

Ämne:
  • Musik, 
  • Kultur
Område:
  • Alberga